Вівторок, 23.04.2024, 22:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 223
Статистика

Пользователи: 404
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
Математика, логіка, інтелект
Головна » 2017 » Жовтень » 2 » Українські школярі перемагають на міжнародних змаганнях з математики і — надихають долати власну неосвіченість
08:46
Українські школярі перемагають на міжнародних змаганнях з математики і — надихають долати власну неосвіченість

 «Маємо ким пишатись! Одразу дев’ять українських учнів увійшли в першу десятку на 31-му Міжнародному чемпіонаті з розв’язування логічних математичних задач у Франції. Вітаю наших школярів з блискучою перемогою і бажаю нових досягнень та звершень!», — написав днями у Facebook прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як розповідається у сюжеті каналу «24», у першій десятці переможців змагання, яке проводилось у Парижі, опинилися дев’ять школярів із Харкова. Між іншим, наймолодший цьогорічний призер чемпіонату — українець Кирило Гонтар. Також, повідомляється у сюжеті, він є єдиним, хто виконав найскладніше завдання на логіку. Готуватися до змагань дітям допомагали шкільні вчителі і викладачі гуртка «Фізматик», який працює на базі Харківського національного університету радіоелектроніки.

Зазвичай, пишуть на сайті Харківської міськради, у Міжнародному чемпіонаті з розв’язування логічних математичних задач беруть участь школярі 1—11 класів і студенти вищих навчальних закладів. Кожній віковій категорії пропонують низку творчих нестандартних завдань і за результатами їхнього вирішення визначають переможців. Цього року в чемпіонаті взяли участь 538 учнів, студентів і викладачів з України, Франції, Швейцарії, Тунісу, Канади, Бельгії, Італії, Нігеру, Польщі, Росії. Від України у чемпіонаті взяв участь 21 учень.

«Математичним генієм» називають недавню випускницю Черкаського фізико-математичного ліцею Фіонг Ань Чан. Торік вона стала призером міжнародного конкурсу молодих вчених Intel ISEF 2016 у категорії «Математика». На конкурсі Фіонг Ань Чань представила свій проект, присвячений дослідженню фігурних чисел (загальна назва чисел, пов’язаних з тією чи іншою фігурою).

Приклад українських школярів надихає? Тоді вам «домашнє завдання»: спробуйте прочитати книжку «Як ніколи не помилятися. Сила математичного мислення» Джордана Елленберґа. Нещодавно видавництво «Наш Формат» представило її українською. На сайті видавництва розповідають, що автор показує, як проблеми в політиці, медицині, бізнесі та навіть богослов’ї вирішуються за допомогою математики.

Тож долайте дитячі страхи і занурюйтесь у світ чисел і формул.

 

Переглядів: 652 | Додав: козлова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]