Четвер, 25.04.2024, 22:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 223
Статистика

Пользователи: 404
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
Математика, логіка, інтелект
Головна » 2014 » Грудень » 18 » ВЕСЕЛКОВА МАТЕМАТИЧНА ПОДОРОЖ ( Золотоніська ЗОШ І-ІІІ ст. №3)
12:31
ВЕСЕЛКОВА МАТЕМАТИЧНА ПОДОРОЖ ( Золотоніська ЗОШ І-ІІІ ст. №3)

У листопаді в Золотоніській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 пройшов математичний тиждень «Веселкова математична подорож» під девізом: «А математику ще й тому вивчати треба, що вона розум до ладу приводить». Протягом тижня учні школи мали змогу відправитися у веселу і захопливу мандрівку, в яку їх запросили вчителі математики Бузенко С.А. та Лукьященко В.І..

            Під час тижня математики учні переконалися, що її Величність Математика буває різною – веселою і мудрою, таємничою і чарівною, пристрасною і поміркованою, її символ – веселка, адже це – світло, радість, краса і надія. Тому кожен навчальний день мав свій колір: понеділок – червоний, вівторок – оранжевий, середа – жовтий, четвер – зелений, п’ятниця – блакитний, а вихідні дні відповідно отримали синій та фіолетовий кольори з веселкової палітри. Кожен колір веселки ніс свій настрій:

Червоний – пристрасть, сподівання й любов.

Оранжевий – веселощі, радість і гумор.

Жовтий – стимулює мислення та прискорює розумові процеси.

Зелений – спокій, рівновага, символ Матері-Землі.

Блакитний – колір фантазії та мрій.

Синій – успіху,удачі і азарту.

Фіолетовий – колір містики, таємниць і загадок.

            Тож, не вагаючись, у понеділок почали подорож із радіопередачі « Математика на кожному кроці», а потім на виховних годинах лекторська група старшокласників провела у кожному класі усний журнал «Чи знаєте ви, що…?» та математичні ігри «Математика у … сірниковій коробці».

            У вівторок учні  9-их класів переглянули презентацію «Правильні многокутники навколо нас».

            Середа для учнів 5-их класів розпочалася з гри «Математичне лото». З невеликим відривом перемогу виборола команда «Винахідливих» із 5-А класу, проте команда «Кмітливих» із 5-Б класу були теж гідними суперниками і показали непогані знання з математики. 

            Математичний турнір «Краса проти сили» між дівчатами та хлопцями 10-х класів відкрив заходи четверга. Тут змагалися елегантність «Україночок» із мужністю «Піжонів». Математичний турнір довів, що краса та елегантність завжди на крок попереду мужності та сили. Підтримували гравців гості з міського відділу освіти Строкань Н.В.(завідуюча методичним кабінетом відділу освіти) та Янча Т.В.(методист), директор школи Павленко Л.А. та її заступники Павленко А.Г. і Онуфрійчук Н.М..

Протягом тижня молодші школярі подорожували по країні «Геометроляндія», де познайомилися з геометричними фігурами та виготовили аплікації використовуючи їх.            

Для молодших школярів учні 9-А класу на чолі із Принцесою Математики (Макаренко Д.), Знайкою (Кузьмін В.) та Незнайкою (Битяк А.) щодня проводили цікаві заходи навчально – розважального змісту: математичні ігри та фокуси, задачі – жарти, задачі – загадки, веселі гуморески. 

         

Домашні завдання діти отримували на вихідні, але ці завдання були досить незвичні, такі як конкурс творів «Як стати успішним у математиці?» та заочний конкурс математичних кросвордів.

            Тиждень математики закінчився, залишив приємні спогади, емоції. Сподіваємося, що тепер не знайдеться жодного учня у школі, який би вважав математику «сухою наукою».


Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 813 | Додав: козлова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]