Субота, 20.04.2024, 08:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 223
Статистика

Пользователи: 404
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
Математика, логіка, інтелект
Головна » 2017 » Травень » 26

Конкурс інтерактивного плакату до 22 квітня – Міжнародного Дня Землі

(у рамках проекту «Міксіке в Україні»)

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнольносвітовим символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.

Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який запропонував у 1872 році призначити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території. Пропозиція було схвалено і отримала широку підтримку жителів штату.

У 1990 році цей день було оголошено міжнародним святом. У 1992 День Землі став відзначатися в Україні як день захисту природи, день акцій з метою залучення уваги громадськості до проблем нашої планети.

У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому.

Пропонуємо з 24 квітня по 25 серпня 2017 року створити тематичний інтерактивний плакат до Дня Землі.

ІНТЕРАКТИВНИЙ ПЛАКАТ

Інтерактивний плакат – це електронний освітній засіб нового типу, який забезпечує високий рівень залучення інформаційних каналів сприйняття наочності у навчальному процесі.

У цифрових освітніх ресурсах цього типу інформація представляється не відразу, вона "розгортається" залежно від дій користувача, який керує нею за допомогою відповідних кнопок. Інтерактивний плакат за своєю суттю – це інтерактивний засіб надання інформації, демонстрації матеріалу.

Для успішного створення інтерактивних плакатів вчитель повинен володіти певними навиками і вміннями роботи з комп’ютерними програмами і Інтернетом. Для створення плакатів можна використати такі програми як PowerPoint, Glogster, Thinglink та багато інших. Вони дозволяють додавати і видозмінювати елементи плаката, наповнювати його необхідним матеріалом.

Критерії оцінювання інтерактивного плаката.

 Конкурсні роботи необхідно надсилати організаторам конкурсу. Форма (прийом робіт буде відкрито з 5 червня 2017 року).

Перш ніж приступати до створення плаката, необхідно:

  • визначити тему плаката;
  • визначити мету і завдання;
  • зібрати необхідні мультимедійні матеріали;
  • продумати структуру майбутнього плаката та визначити взаємозв'язки елементів і розташування їх.

Сам інтерфейс інтерактивного плаката повинен бути яскравим, простим і зручним. При його розробці необхідно враховувати і те, що він, в першу чергу, призначений для передачі інформації, він повинен мати зворотний зв'язок для надання необхідної інформації: графічної, текстової, відео, аудіо.

Але головна умова інтерактивного плакату (на відміну від традиційних презентацій) – структура плакату не повинна бути лінійною, окрім того, порядок відкриття інтерактивних елементів визначає сам учень або вчитель, який працює з плакатом.

Детальніше про вимоги до створення інтерактивного плакату та умови участі можна прочитати на сайті «Міксіке в Україні» (http://miksike.net.ua)

  

Переглядів: 695 | Додав: козлова | Дата: 26.05.2017 | Коментарі (0)